BlogsIn de media

We droegen de boot als goede buur

Afgelopen zaterdag was het Burendag. Dit is oorspronkelijk een initiatief van Douwe Egberts en Oranje Fonds, en wordt ieder jaar op de 4e zaterdag in september gevierd. En dag waarop de buurt gezellig samenkomt en waarbij mensen iets goeds doen voor elkaar. Wij vonden dat we ons als goede buren moesten tonen, en ook anderen hiertoe uitnodigen. Als buren van elkaar, maar vooral ook van vluchtelingen aan de rand van Europa. Iets grotere schaal, maar toch – buren. En in de toekomst hopelijk wat dichterbij.

We kozen ervoor om één van de vluchtelingenboten door het centrum van Amsterdam te dragen, en mensen te herinneren aan het belang van zijn van een werkelijk goede buur. Als mens en als land.

Dwars over de Dam.
Zo klein is die boot nu…en op de Middellandse Zee dobberden er mensen op, hun leven wagend op zoek naar een beter bestaan.
Rikko deelt en hoort verhalen, en nodigt mensen uit voor het Capital Event a.s. donderdag.

Een goede buur zijn gaat niet vanzelf. Je moet er iets voor doen, en soms iets voor laten. Een goede buur zijn gaat ook over niet de andere kant uit kijken als je weet dat er iets ergs gebeurt. En er gebeurt veel ergs. Afgelopen weekend bijvoorbeeld was er een grote brand in het vluchtelingenkamp in Moria, waarbij een vrouw om het leven kwam en meerdere mensen met ernstige klachten werden geëvacueerd, nadat de brandweer (enigszins laat) arriveerde, en in paniek geraakte bewoners met traangas tegen ging, met alle akelige gevolgen van dien.

Hoe KAN ik dan een goede buur zijn?

Bijvoorbeeld door donderdag (morgen alweer!) naar Amsterdam te komen en het Capital Event over vluchtelingen in Europa bij te wonen. Dit is een initiatief van Snapshots From The Borders, een project van de Europese Unie. Wij organiseren dit Capital Event in Amsterdam. In dertig(!) steden tegelijkertijd wordt een Capital Event georganiseerd rond het vluchtelingenvraagstuk. We gaan Ze Halen organiseert de Nederlandse editie in Amsterdam, en stelde een inspirerend, verbindend, entertaining én confronterend avondprogramma samen. Toon je betrokkenheid (zie hier het volledige avondprogramma!). We zien je graag morgen in Amsterdam!

De (gratis) tickets gaan als een malle, dus wees er op tijd bij!

#nomorebricksinthewall #snapshotsfromtheborder