BlogsIn de media

Morgen is het zover.

Nog één nachtje slapen en dan is het zover: Capital Event #Amsterdam! In dertig(!) verschillende Europese hoofdsteden wordt op drie oktober uitgebreid aandacht geschonken aan het vluchtelingenvraagstuk. De organisatie van de Nederlandse editie ligt in handen van Stichting We Gaan Ze Halen, en wordt mede mogelijk gemaakt door het project Snapshots From The Borders van de Europese Unie.

Dat bij de grenzen van Europa zoveel mensen onder zulke erbarmelijke omstandigheden moeten leven, dat kan natuurlijk niet. En de brand afgelopen weekend in Moria, waarbij een vrouw en een kind omkwamen, bewijst het nog maar eens: de situatie in veel vluchtelingenkampen is onmenselijk en onhoudbaar. Hier móet iets veranderen.

Wat gaan we doen?

Het Capital Event draait helemaal om het vluchtelingenvraagstuk. Iedereen die op de een of andere manier hierbij betrokken is, of –net zo belangrijk- zich betrokken voelt, is van harte welkom. Verbinding en bewustwording, dat is het motto.

Het avondprogramma:

18.00 Syrisch buffet, boottochten, verhalen op de ‘Meneer Vrijdag’
19.00 Manifest van experts, presentatie ‘A Letter from Greece’
19.30 Lezing door onderzoeksjournalist/schrijfster Linda Polman (o.a. De Crisiskaravaan)
20.00 Beelden uit Griekenland met Ingeborg Beugel
20.30 Bram Vermeulen in gesprek met Linda Polman (en met jou in de zaal?)
21.00 Muziek van Wasim Arslan met zijn vrienden Tarek & Natcho
21.30 Documentaire Revenir. Bekijk een voorproefje.
23.00 Napraten bij de borrel

Tickets
Er zijn nog een paar (gratis) kaarten beschikbaar via www.wegaanzehalen.nl. We starten het avondprogramma om 18:00 uur, zorg dat je er op tijd bij bent. 

Locatie
De locatie is Undercurrent in Amsterdam. De gemakkelijkste manier om de locatie te bereiken is via OV: Vanaf het Centraal Station is de locatie bereikbaar met de NSDM pont en/of IJ pont vanaf daar is het over de Theo Fransmanbrug 5 minuten lopen naar de locatie. Of neem deze andere optie. Als je met eigen vervoer komt: het is er gratis parkeren.

Zien we je morgen?

Wil je meer lezen over vluchtelingen en wat wij doen, check dan ook…

Twitter: We Gaan Ze Halen op Twitter deelt alle nieuwtjes over het event, nieuws uit Griekenland en verse blogposts.

Facebook: ga met ons in gesprek over het event en de vluchtelingenkwestie.

Instagram: in onze story’s delen we veel last minute en live info!