FAQ

Dagelijkse vragen én antwoorden.

1. Biedt je vluchtelingen geen valse hoop?

Nee. Uit gesprekken met vluchtelingen blijkt:

  • Ze begrijpen heel goed dat we een verzóek doen aan de Griekse regering. Ze begrijpen dat het ook een protest en een statement is.
  • Ze zijn dankbaar dat er mensen nog proberen om verandering te brengen in uitzichtloze politiek
  • Ze voelen zich even iets minder geïsoleerd.

We hebben met het oog hierop ook teksten in Farsi, Arabisch, Frans en Engels verspreid.

2. Hoe gaan jullie mensen selecteren?

We gaan géén mensen selecteren. We Gaan Ze Halen heeft verzocht aan de Griekse regering om 150 mensen te selecteren en van de juiste papieren te voorzien. Alléén als dat gebeurt, kunnen wij mensen meenemen

3. Gaan jullie mensen smokkelen?

Onder geen beding. Alleen als er toestemming komt, nemen we mensen aan boord. Anders niet.

4. Hoe haalbaar is het?

We hopen op een wonder, want dat zou het zijn als er toestemming komt. Maar Griekse vrienden zeggen: ‘once you are in Athens, anything is possible’. En soms worden er opeens heel snel nieuwe wetten gemaakt. De kans is natuurlijk ongelofelijk klein. Maar het moet geprobeerd.

5. Waarom doen jullie dit?

Om onszelf en de mensen om ons heen weer opnieuw te doordringen van de diepe ellende in de kampen en dat dit opgelost moet worden door de vluchtelingen een fatsoenlijke procedure te bieden in humane omstandigheden. En daarvoor moet onder andere Nederland wat ons betreft gaan handelen. Het is een manier om onszelf te dwingen niet weg te kijken en anderen uit te nodigen daaraan mee te doen.

inschrijving we gaan ze halen
Volg ons op Twitter