Over ons

Het team van We Gaan Ze Halen bestaat onder andere uit:

wgzh_rikko_cr Ik bedacht “We gaan ze halen” omdatde situatie in de Griekse kampen zó uitzichtloos is dat de overheid niet langer mag wachten tot andere landen over de brug komen. Er moet iets gebeuren. Wij, Nederland, moeten ze gaan halen en wel nu. Er zijn genoeg burgers die willen helpen. En de tijd dringt! Rikko Voorberg – theoloog, publicist, initiatiefnemer PopUpKerk en voorzitter Stichting We Gaan Ze Halen

wgzh_suzan_crEen vriendin van mij werkt voor een NGO in Griekse vluchtelingenkampen. Elke keer als ik haar spreek lijkt het erger te zijn geworden: geen wc’s, geen politietoezicht, kinderen aangevreten door ratten. En dit vindt plaats in ons eigen Europa! Laten we op z’n minst als de wiedeweerga onze belofte nakomen.

wgzh_linda_crMet eigen ogen heb ik gezien hoe duizenden vluchtelingen vastzitten achter prikkeldraad onder erbarmelijke omstandigheden. Dit kan en mag niet! En als de regering zijn belofte niet na komt, moeten wij hen maar helpen om die belofte wel na te komen.

wgzh_alfard_crTrots was ik, dat wij als Nederland onze opvangcapaciteit openstelden. 5000 mensen zouden we ophalen, in twee jaar tijd. Maar ruim een jaar later hebben we nog niet eens een kwart van die belofte ingelost. Ondertussen sluiten we AZC’s, ontslaat het COA medewerkers, en creperen mensen in mensonwaardige kampen in Griekenland en Italië. Schandalig vind ik dat!

wgzh_johannes_vierkant_600Nederland wil altijd het beste jongetje van de klas zijn, maar bij de afspraak voor relocatie van vluchtelingen is het ineens; “als onze buurlanden het niet doen, doen wij het ook niet”. Er zou onvoldoende draagvlak zijn… Laten we daarom een zinvolle file veroorzaken, in een lange rij draagvlak op naar Den Haag!

wgzh_katinka_crToen ik zelf in een Grieks kamp (Idomeni) aan de Macedonische grens zag, hoe uitzichtloos de situatie is van vluchtelingen, die in principe gewoon een toezegging hebben gekregen dat we ze gaan opvangen in Europa, dacht ik: Dit kan niet langer. Deze mensen hebben al zo veel ellende meegemaakt en er is geen enkele reden te bedenken dat we ze nog langer in deze erbarmelijke omstandigheden laten wachten. Beloofd is beloofd. We móeten dit nu fixen. Als onze overheid het niet organiseert, dan doen we het zelf wel. We gaan ze halen.

inschrijving we gaan ze halen
Volg ons op Twitter